måndag 28 februari 2011

Jurist-Anna

Idag har jag varit på anställningsintervju på ett försäkringsbolag och hade på mig kavaj och såg ut så här:


Förutom att tröjan under kavajen inte var sned under intervjun. Hoppas att den inte var det i alla fall...

Det konstiga är att jag faktiskt gillar att ha kavaj. Känner mig som en power-business-kvinna mitt i karriären, på väg till ett viktigt möte eller nåt, och det är en ganska trevlig känsla. Det bådar ju gott inför framtiden i alla fall, då kommer jag antagligen vara tvungen att ha på mig kavaj på jobbet. Den här kavajen är för övrigt rätt gammal, köpte den för sex år sedan på Åhléns. Det fanns en tid när jag använde kavaj till vardags istället för jacka och matchade den med jättefula vita stövlar, inte snyggt alls. Men kavajen gillar jag.



Efter intervjun, som gick bra tror jag, köpte jag en ny mobbe. En Sony Ericsson X8 Experia blev det. Äntligen har jag en mobil som jag kan surfa med! Och ta kort med! Nu ska det bloggas, twittras och facebook:as så det står härliga till. Jag frågade tanten som jag köpte den av om mobilen var laddad och hon svarade att den var halvladdad, så det vore bra om jag laddade den ikväll "när jag lekt färdigt med den för dagen".

Bild 3

En bild på någon i din familj:



Mormor och morfar.

söndag 27 februari 2011

KATASTROF!!!

Det går inte att ladda min mobil så nu är den helt död! Det går inte att få igång den och jag har ingen annan mobil som jag kan sätt in simkortet i - total panik! Hatar att inte kunna få tag på folk och att ingen kan få tag på mig. Ahhhhh!!! Måste köpa en ny imorgon, jättekul att behöva lägga ut pengar på det. Fast gött att få en ny cool mobbe, den jag har - hade - nu är rätt kass. Obviously... Synd att jag inte har råd med en iphone, det hade varit något det.

Bild 2

En bild på dig själv:

lördag 26 februari 2011

Overacheiver?

På måndag ska jag på anställningsintervju på ett försäkringsbolag = ångest, panik osv. För att minska oron inför detta har jag igår och idag förberett mig genom att skriva ner eventuella frågor och mina svar till dem. Det blev 6, 5 sida. Lite överambitiöst, kanske? Men jag känner mig i alla fall lite, lite lugnare nu. Ska bara ta och läsa igenom allt och sen köra en mock intervju med syrran så ska det la gå bra.

Bild 1

Några jag umgås väldigt mycket med:


Anders.


Sofie.


Jurizterna: Sofie igen, Eva, Xiao, Nina, Anna, Evelina, Sofia, Aida.


Karin.

fredag 25 februari 2011

Ska också göra den här bildutmaningen som alla andra gör:

1a bilden: Några du umgås väldigt mycket med.
2a bilden: En bild på dig själv.
3e bilden: En bild på någon i din familj.
4e bilden: En bild på något som gör dig glad.
5e bilden: En gammal bild på dig själv.
6e bilden: En bild på ditt syskon.
7e bilden: En bild som du aldrig lagt upp.
8e bilden: En person som du saknar.
9e bilden: Någon i din släkt.
10e bilden: En bild på din favoritplats.
11e bilden: En person du kan berätta allt för.
12e bilden: En bild på din vardag.
13e bilden: En bild från ett ställe du älskar.
14e bilden: En bild som påminner dig om gamla tider.
15e bilden: En bild på barndomsvänner.
16e bilden: En bild på dig själv.
17e bilden: En ovanlig bild.
18e bilden: En bild på din fritid.
19e bilden: En bild som du är nöjd med.
20e bilden: En bild på dina närmaste.
21e bilden: En person som alltid ställer upp för dig.
22e bilden: En bild på en tid du saknar.
23e bilden: En bild från i somras.
24e bilden: En bild som gör dig glad.
25e bilden: En person som alltid gör dig glad.
26e bilden: Någon/några som du alltid har roligt med.
27e bilden: En bild som du alltid skrattar åt.
28e bilden: En tokig bild.
29e bilden: Den nyaste bilden på dig själv.
30e bilden: Någon du aldrig kommer släppa taget om.

Mitt liv

Så här är mitt liv uppdelat just nu, om vi bortser från sömn, måltider, toabesök och sånt:

40% - sommarjobbssökande. Inkluderar letande efter lämpliga jobb att söka, runtringande till olika arbetsplatser, skrivande av CV och personligt brev, mejlande, förberedelser för intevju mm.

40% - plugg.

5% - socialt liv.

5 % - Tjejjoursarbete.

10% - slapptid, dvs titta på tv, kolla facebook eller läsa bloggar.

Dessutom kan vi lägga till ungefär 100% ångest också, för att jag eventuellt inte kommer få något sommarjobb. Eller rättare sagt, att jag inte kommer få ett sommarjobb med juridisk anknytning. Jobb inom vården kommer jag säkert att få men det vill jag inte ha. Pallar inte jobb i vården en omgång till.

Hittills har jag sökt 31 jobb, jag hoppas på att komma upp i alla fall 40, helst 50. Men jag börjar känna att jag inte orkar längre, det är så satans jobbigt och tar så mycket tid. Dessutom har jag jättemycket att göra i skolan, både när det gäller juridiken och spanskan. Ahhhhh! Stressnivån är hög just nu.

Det var skönt att få gnälla av mig lite. Nu ska jag skärpa till mig och börja förbereda mig inför anställningsintervjun på måndag.

torsdag 24 februari 2011

outfitz #3

Dags att leka modebloggare igen! Rösta på följande outfitz:


1. Kjol Zara, resten HM.


2. Allt HM utom halsbandet som är från Pilgrim. Jag råkade hosta precis när kortet togs, det är därför jag ser lite konstig ut. För övrigt så köpte jag den här tröjan efter att ha sett den i Hanapees blogg, tycker den är görmysig och fin.




3. Allt från HM. Gillar mönstret på tröjan jättemycket.


4. Tröja HM, kjol Åhléns.


5. Den här klänningen har jag haft med förut men den är så fin så den får vara med igen. Det här är min nyårsoutfit: klänning HM, halsband Pieces/Vero Moda.


6. Bolero second hand, jeans Gina Tricot.


7. Tröja HM, kjol Indiska.

8. Jättegammal tröja från MQ, jeans Gina Tricot, accessoar banan.

Mina egna favoriter är nr 1, 2, 3, 4, 5 och 7. Vilka gillar ni?

onsdag 23 februari 2011

sånt som händer

Inatt snarkade jag tydligen så högt att Anders vaknade två gånger. Jaja. Skyller på att jag är lite förkyld. Och mycket bättre att snarka högt än att fisa högt i alla fall.

Förresten så tar jag tillbaka det jag skrev i ett tidigare inlägg, att det här skulle vara en lugn vecka. Det är det inte. Jag har jättemycket att göra i skolan samtidigt som jag måste ägna massa tid åt att söka jobb, gå på Tjejjourenmöte och dessutom vara social. Oh my! Men jag har fått en tid för anställningsintervju på måndag, jippie jay! Håll nu tummarna för mig plz.

måndag 21 februari 2011

Dagens roligaste

är att det finns (fanns?) en grupp inom Europarådet som heter "Group of Wise Persons". Görskoj ju! Undrar hur man gör för att bli medlem där? Vilka krav ställs det för att få bli kallad vis? Nu har jag ett nytt mål i livet, att någon gång få vara med i denna ascoola grupp.

Jag håller på att plugga för morgondagens föreläsningar, 90 sidor ska läsas. Jag läser ca 10 sidor på en timme, det innebär alltså att jag skulle behöva sitta 9 timmar med det här. KUL. Normalt sett så hade jag inte brytt mig så mkt utan läst lite grann men den läraren vi har imorgon är stenhård och förväntar sig att vi ska vara pålästa. Hon slänger ut frågor hipp som happ till klassen och då ska man kunna svara alternativt ha en väldigt bra förklaring till varför man inte kan. Jobbigt läge alltså.

vecka 8, en to-do-lista i sann Blondinbella-stil

Att göra den här veckan:

måndag: skriva cv + personligt brev, läsa 90 sidor till imorgon (klockan är 17.19, har jag börjat än? Nej) och träna (ett måste för att orka läsa de där 90 f-ing sidorna).
tisdag: gå i skolan mellan kl 10-15, klippa luggen, plugga, ansöka om sommarjobb, myskväll med Sofie.
onsdag: plugga inför torsdagens föreläsning, kanske börja på en uppgift i spanskan som ska vara klar till den 28:e, träna, äta middag hos Karin i Malmö. Söka fler sommarjobb.
torsdag: skola mellan 10-15, möte med Tjejjouren kl 17-19. Fortsätta söka sommarjobb.
fredag: plugga spanska, träna, och - surprise! - söka sommarjobb.
lördag - söndag: till Uddevalla och fira mamma som fyller 60.

Ja det var väl det jag ska göra den här veckan. En relativt lugn vecka, skönt att vi har sportlov från spanskan som annars gör att jag är uppbokad varje måndags- och onsdagskväll. Det är det där med att söka sommarjobb som stressar upp det hela lite just nu, avskyr av hela mitt hjärta att söka jobb. Det här med att marknadsföra sig själv är svårt tycker jag.

Hm, det här var ju ett lagom intressant inlägg men jag är för stressad för att få ihop ngt bättre just nu. Sorry. Nu ska jag sätta mig och läsa 90 sidor om det europeiska systemet för mänskliga rättigheter, yay!


torsdag 10 februari 2011

Nu börjar det

varje års ångesthelvete, aka sommarjobbssökandet. Fi fäen vad jag hatar att söka sommarjobb! Förra året struntade jag i det och läste en skojig sommarkurs istället men i år, mitt sista sommarlov någonsin!!!, känner jag att jag måste vara seriös och faktiskt jobba med något som har med min utbildning att göra. Men asså palla att söka jobb, så förbannat tråkigt! Jag hatar att ringa runt och fråga om företag/myndigheter/yada yada söker sommarjobbare, hatar att skriva cv (hur gör man för att inte låta klyschig?), hatar att gå på anställningsintervjuer och vara asnervös men försöka verka lugn, samlad och trevlig. Kommer säkert ändå inte få något intressant jobb för att alla andra har bättre betyg och meriter än vad jag har och de gör säkert ett bättre intryck under intevjuerna och så får jag jobba i vården i år igen. Bajs.

En av de största fördelarna med att ha ett fast jobb måste helt klart vara att man slipper gå igenom detta varenda år.

söndag 6 februari 2011

"Tjejmiddagen"-listan

Vi kör en utmaning, sk "tjejmiddagen", som jag hittade på den här bloggen:

Finns det något killnamn som du tycker är så trist och fult att du skulle skämmas för hans namn om han var din kille?
Kim-Ove och andra fula dubbelnamn är ju inte så vackra direkt.

Om du fick välja ett enda av dina ex att tillbringa ytterligare en natt tillsammans med, vem skulle du då välja?
Jag har inga ex.

Finns det någon dialekt som du tycker är så ful och osexig att du skulle ha svårt för att inleda ett förhållande med en kille med denna dialekt?
Riktigt bratig stockholmska, fi fäen vad fult. Extremt avtändande.

Om du var tvungen att välja mellan att aldrig mer i ditt liv få använda någon typ utav smink eller att aldrig mer få läsa en bok, vad skulle du då välja?
Jag är inte fåfäng så aldrig mer använda smink såklart. Är väldigt ointresserad av smink men väldigt intresserad av att läsa böcker.

Om du var sommarpratare i P1 och skulle berätta en lustig historia hämtad ur ditt liv, vad skulle du då berätta?
Eh... har jag ens någon lustig historia att berätta? Hm... kan inte komma på någon atm.

Om du inte får nämna en kändis, vem är då världens snyggaste kille?

Skulle vara tråkigt om jag sa Anders men jag kan verkligen inte komma på någon som jag tycker är sådär råsnygg.

Vet du vad din mormors mamma och din farmors mamma jobbade med?
Mormors mamma var väl bondmora, farmors mamma har jag ingen aning om.

Skulle du våga sätta 100.000 kronor på att du utifrån ett klassfoto kan nämna både för- och efternamn på alla klasskompisar från mellanstadiet?
JA! Mitt namnminne är extremt bra. Skulle dessutom kunna fleras födelsedagar också.

Nämn något som du gjort och ser tillbaka på och tänker ”Hur kunde jag vara så jävla dum!?
En grej jag gjorde på gymnasiet mot en kompis, typ dumpade henne på ett osmidigt sätt. Tror jag sårade henne rätt mycket. Usch. Skäms fortfarande över det.

Finns det något yrke som nästan automatiskt gör även den torraste kille lite mer spännande och intressant?
Spion eller hemlig agent för FBI eller CIA! Ascoolt. Jag vill också jobba som det!)

Villa, hund och Volvo eller lägenhet i city, utekvällar och cykel. Vilket tror du stämmer bäst överens på ditt liv om fem år?
Hehe, villa, vovve och Volvo, most def och gärna en unge också. Fast ingen hund såklart, hatar hundar. Tyvärr ingen katt heller eftersom jag är allergisk, kanske en sköldpadda eller nåt istället.

Om alla dina tidigare pojkvänner skulle sätta sig i ett rum och komma överens om din absolut sämsta egenskap, vad tror du då dom skulle komma fram till?
Jag har ingen tidigare pojkvän men om vi utgår från Anders så tror jag han skulle säga att han stör sig på att jag stökar ner i läggan, lite för ofta frågar honom om hjälp med olika saker, blir lätt irriterad och har en tendens att fisa lite väl mycket, hehe.

Om du var tvungen att byta hem med någon av dina tjejkompisar, vems hem skulle du då föredra?
Jag skulle nog välja Karins hem för hon har en jättestor, fint inredd tvåa i centrala Malmö.

Vad är det absolut konstigaste stället du har varit tvungen att kissa på?
Tror aldrig jag kissat på något konstigt ställe faktiskt. Eller ja, har kissat utanför en nation i Lund en gång fast det är kanske inte så konstigt ställe. Har överhuvudtaget kissat ganska många gånger utomhus när jag tänker efter. Usch. Hatar att behöva sitta hukandes och kissa, så himla svårt att undvika att kisset hamnar på fötterna/skorna.

Vem av tjejerna i rummet skulle med störst sannolikhet kunna tänkas bli statsminister?
Det är bara jag här så jag får la säga mig själv. Men visst, jag kan tänka mig att bli statsminister, fast heller FN:s generalsekreterare.

lördag 5 februari 2011

Dag 14 - Det här saknar jag

Just nu saknar jag ett sommarjobb, helst ett juridiskt, och pengar till nästa läsår när jag inte längre kommer få csn. Nya, snygga kläder hade inte heller varit fel. Och större reserfarenhet, jag har knappt varit någonstans (fast det beror förstås på vem man jämför med).

Annars så skulle jag vilja ha ett inre lugn och mindre oro i mitt liv samt förmågan att kunna sova bra och fler riktigt nära vänner.

Och så ett långt, lockigt hår.

(Det här blir sista inlägget i den här bloggutmaningen, resterande 16 inläggs-idéer kändes inte tillräckligt intressanta för att jag skulle vilja skriva om dem).

fredag 4 februari 2011

Sons of Anarchy

Jag är inne i en tv-serieperiod just nu, plöjer igenom den ena serien efter den andra. Under hösten och vintern har jag kollat på The Wire (världens bästa tv-serie någonsin!), Glee (käck och rolig), Mad men (skitbra! Älskar Joan, synd att hon inte har en större roll), Skins (också mycket bra, om destruktiva tonåringar som knarkar, super och knullar), How I met your mother (enda sitcom:en jag följer, med en av tv-seriehistoriens bästa karaktärer; Barney Stinson), Alias (en gammal favorit om hemliga agenter och sånt. En sak jag gillar med den är alla coola kvinnliga karaktärer, ovanligt i tv-serievärlden) och sen så har jag följt mina gamla favoriter Gossip girl (fast storyn läcker som ett såll och dessutom tycks gå på repeat, det händer ju liksom inget nytt? Och karaktärerna utvecklas inte alls längre. Ibland undrar jag om serien bara är en ursäkt för att så visa upp Serenas boobs), 90210 och Brothers and sisters.

Men det var inte dessa serier inlägget skulle handla om utan om min senaste favorit, Sons of Anarchy. Skitbra är den! Jag älskar konstrasten hos de stenhårda mc-killarna som inte drar sig för att misshandla och döda sina fiender i motsats till deras inbördes relationer - de är väldigt mjuka och känslosamma mot varandra och sina "old ladies" och barn. Familjen är det viktigaste, som i alla amerikanska tv-serier (vilket kan bli lite tradigt ibland, man fattar efter första avsnittet hur oerhört viktig familjen är bla bla bla, man behöver inte upprepa det i varenda avsnitt). Gängets alfahona, Gemma, är helt klart min favorit i serien. Jättetuff, cool, samvetslös men ändå "med ett hjärta av guld". Man skulle nog kunna säga att ett genomgående tema i serien är konflikter; framförallt lojalitetskonflikter. Ska man vara lojal mot sin familj eller mot mc-klubben som ju också är en familj?

Hm, hade ju massa saker jag skulle säga om SOA men jag kommer inte på det nu. Hur som helst, det är en görbra serie. Rekommenderas varmt.