måndag 21 augusti 2006

The truth for youth

Fick ett halsband av mamma idag. Det är fint. Bruna pärlor på metalltråd. Behövde ju ett till halsband... men är mamma på ge bort-humör är det bara att tacka och ta emot.

Såg min ex-terapeut när jag gick ut från Spara förut. Hon såg inte mig, eller så såg hon mig men ville inte hälsa. Kändes en aningens weird hur som helst. Har inte sett henne på drygt tre år, och hur mycket som helst har ju hänt sedan dess. Hm. Flashbacks från gymnasietiden, vilket förstärktes av att idag börjar alla barn skolan i Uddevalla så hela stan kryllade av uppklädda wannabe-coola gymnasieelever. Köpte världens godaste chokladboll på Ejnars, men gick snabbt därifrån när jag fick se ett gäng lärare, däribland hon jag hade i naturkunskap. Så kul är det inte att träffa folk från förr.

Köpte en kalender idag, en liten svart med en katt på. Tycker om att köpa en ny kalender varje år i augusti och sitta och fylla i föreläsningstider och folks födelsedagar och fester och annat viktigt. (Bläddrade fram till nästa år och ritade ett litet hjärta vid 10 mars, man ska väl inte gå händelserna i förväg men skit samma.)

Hittade en gammal trevlig bekantskap i bokhyllan, The truth for youth. Kommer du ihåg den Malin? En underbar bok med tecknade serier om hur man ska bete sig som en äkta kristen. Alla "problem" går att lösa med Guds hjälp; homosexualitet, drogberoende, porrsurfande, att gilla rockmusik, sex före äktenskapet, aborter... Det är ju tydligen väldigt, väldigt vanligt att tjejer som gör abort vill ta livet av sig efteråt. Not once, but twice! Och alla läkare som utför aborter mår ju självklart också jättedåligt och vill ta livet av sig. Och människor härstammar inte från aporna, och fossiler är inte alls gamla, och jorden är 10 000 år, och kol-14-metoden vet ju alla är jätteopålitlig. Och kollar du på porr får du automatiskt en kass kvinnosyn och våldtar. Naturligtvis.

2 kommentarer:

Malin sa...

It's the truth.

Anonym sa...

Att gilla rockmusik är en gåva från gud.