lördag 24 mars 2007

one day you'll be a man





What's hot and what's not på tv?

Hot:

Ally McBeal: tv4+, vardagar kl 18:10. Tröttnade ett tag på Ally, tyckte hon var en smula barnslig och fjantig, men nu äntligen är Larry med i serien och plötsligt är den så mycket mer värd att kolla på.
Vänner: femman, vardagar kl 18:55. Sista säsongen med världens bästa vänner repriseras just nu.
Gilmore Girls: femman, tisdagar kl 20:00. Ryktet säger att det här är sista säsongen av den bästa tv-serien ever - snyft... desto större anledning att passa på att titta! Åh, hoppas serien slutar med att Lorelai och Luke blir ett par.
Sjunde himlen: femman, söndagar kl 18:10. Helt ny säsong har precis börjat. Tyvärr blir 7th sämre och sämre för varje säsong, men helt klart sevärt för folk som jag som fascineras av amerikanska kristna moralkakor.
Top model: trean, onsdagar kl 21:00. Åh, älskar Top model! Ytligt, fjantigt, huvudvärksframkallande och alldeles, alldeles underbart! Tvillingarna Amanda och Michelle är mina favoriter denna säsong.
Navy CIS: trean, söndagar kl 20:00. Well, har ju redan tjatat massa om serien, men den är verkligen bra.
Ordförande Persson: ettan, måndag kl 20:00. Veckans snackis, måste ses! Särskilt om man som jag inte är särskilt förtjust i buffeln Persson - han framstår inte i sin bästa dager direkt. Men jag undrar vem kommer köpa dvd:n med dokumentärerna? Kan inte se någon typisk köpare framför mig. "Tjoho, ikväll kan vi väl köpa lite chips och cola och så sätter vi oss å kollar på de dära dokumentärerna med Persson, gumman!" Eh, nej.
OC: söndagar, kl 19:05. Självklart. Den här säsongen är den sämsta, men serien har en såpass hög lägstakvalitet att den ändå är mycket, mycket bra. Fullkomligt älskar Taylor!
Grey's Anatomy: femman, onsdagar kl 21:00. Funderade lite på att placera Grey's på tveksamma-listan, men till slut blev det här ändå. Lite tröttsam med alla intriger och invecklade relationer fram och tillbaka, men den har ändå något visst. Och karaktären Christina är ju bara cool, det är nästan värt att kolla på serien enbart för hennes skull.

Not:

Lustgården: trean, onsdagar kl 22:00. Suck. Übertjejigt, töntigt och ointressant om sex. Jobbiga programledare som är alldeles för klämkäcka och deltagare som utan bekymmer fläker upp sina privatliv inför hela svenska folket. Allt är irirterande rosa (why, God, why måste allt som har med tjejer att göra vara rosa? Som treans girlyliciouskvällar och GB:s patetiska glass Girlie. Jeezus, det finns ju faktiskt andra färger), glittrigt och glatt. Suck igen.
Brothers & Sisters: femman, söndagar kl 20:00. Har visserligen bara varit ett enda program än men jag gillar det inte. Alldeles för mycket händer på samma gång, den ena klyschan efter den andra radas upp (naturligtvis har mamman och den ena dottern seriösa issues, naturligtvis är pappan otrogen, naturligtvis har familjeföretaget stora skulder) och det är way too many intriger. Ingenting man inte sett förut.
Desperate Housewives: femman, tisdagar 21:00. Vet att jag dissat skiten förut, men gör det så gärna igen. Alltså, seriöst, hur mycket kan gå fel i en människas liv egentligen? Desperate verkar vara skriven utifrån Murphy's law; verkligen allting går ju käpprätt åt helvete precis hela tiden. Suck.
CSI (originalet, New York, Miami, whatever): femman, måndagar kl 21:00. Tråkigt, stelt, jobbiga klipp och kameravinklar.

Ljumma:

Shark: trean, tisdagar kl 22:00. Helt okej, men inte mer.
Men in trees: trean, onsdagar kl 20:00. Stör mig extremt på Anne Heches frisyr; hon passar verkligen inte i mittbena, hon borde ha håret så som det var i Ally McBeal. Tycker det är svårt att känna någon större entusiasm inför serien, karaktärerna är ganska intetsägande och det finns liksom inget som direkt utmärker serien. Men jag vet inte, kanske har tittat för lite på den. 24: fyran, måndagar, kl 20:55. Lite för lite trovärdig för min smak, och tempot är alldeles för snabbt. Ändå helt okej att titta på om man inte har något bättre för sig.
What about Brian: femman, söndagar kl 17:15. En till sån där serie som åtminstone delvis bygger på jobbiga intriger/relationer karaktärerna emellan. Stundtals riktigt rolig och spännande dramakomedi, stundtals bara tråkig skåpmat.

Inga kommentarer: