lördag 21 april 2007

Death of a president





Var på bio igår och såg Death of a president, en slags låtsasdukomentär om George W Bushs död. Filmen var inte direkt någon kritik av Bush, vilket jag trodde den skulle vara, snarare var den pro honom. Tror att filmens budskap var att rättssymtemet i USA är osäkert och orättvist och att alla muslimer ses som potentiella terrorister och behandlas därefter.

Det här hade ju kunnat bli en riktigt bra film, men den var alldeles för tråkig och stel och tillrättalagd och sådär typisk amerikansk som alldeles för många filmer är för att fungera. Idén hade nog gjort sig mycket bättre som spelfilm istället.

Det blir två mycket svaga vinglas, av fem möjliga, till Death of a president.


2 kommentarer:

Anonym sa...

har inte sett den men hade sett fram emot det, trodde inte att den skulle vara pro Bush. hupp, känns inte som att den ligger överst över filmmåsten just nu, fast å andra sidan, hur ofta ser man filmer som är för Bush egentligen? Omväxling förnöjer har jag hört.

Anna sa...

jo, det är klart, men det är verkligen ingen bra film, ett riktigt sömnpiller. Höll på att somman flera gånger, så jag rekommenderar verkligen inte filmen.