torsdag 19 april 2007

järnspikar också!





Jag gillar inte svordomar. Det är fult, tyder på dålig fantasi och dåligt ordförråd och är allmänt onödigt (jeezus, ett sådant här inlägg trodde jag aldrig att jag skulle skriva - jag blir visst mer och mer lik min mor för varje dag som går). Varför inte använda andra kraftfulla uttryck istället? För bövelen, till exempel. Eller järnspikar. Mycket trevligare att höra på!

8 kommentarer:

S. sa...

Järnspikar lutar ju snarare åt att man har taskig smak...Nej du. En man som kan utmärka sig med sitt språk är banne mig House. Eller kanske snarare hur han säger det. Kolla på tis. klockan 9 på fyran. Appropå TV så går Bones en timma innan på femman.

Malin sa...

Alltså Anna, du klarar inte av att folk säger strumpisar och nu vill du inte höra folk svära för att det "inte låter trevligt"? Vad kommer sen? När börjar du rösta på Folkpartiet och enbart bära fotriktiga skor? När klipper du av dig håret för att det "är så mycket enklare så"?

Nej fan, tacka vet jag kraftfullt och lekfullt språk.

Anna sa...

Malin: vet inte vad du egentligen ville säga med din kommentar, menar du att det är okej att för dig att ha fördömande åsikter men inte för mig? Men visst, jag ska besvara din kritik.

Vet inte riktigt hur svordomar är exempel på "lekfullt" språk, jag tycker mest det låter fjantigt. Har bilvit uppfostrad till att tycka att svära är det fulaste man kan göra och det sitter fortfarande i. Det är inte så att jag aldrig svär själv, men jag tycker fortfarande inte att det på något sätt låter bra.

Ja, strumpisar är ett töntigt ord, som jag dock använder själv.

Vad är det för fel med att rösta på folkpartiet, är det bara töntar som jag som röstar på dem menar du?

Med fotriktiga skor antar jag att du menar typ remsandaler med kardborreband. Det kommer jag förhoppningsvis aldrig bära, möjligtvis okej om man är gravid eller skadad eller dylikt.

Jag har faktiskt tänkt att klippa mig riktigt kort, inte för att det är enkelt utan för att det är snyggt.

Anonym sa...

själv svär jag som en borstbinde och tivs fint med det, men visst, när jag sitter med tex hemtentor och blir sliter hår för att jag inte vet hur jag ska uttrycka någonting kraftfullt utan att använda en svordom, då känner jag mig inte vidare kreativ...

för övrigt gillar jag dina inlägg då du fördömer vissa ord! så himla kul och befirande med folk som vågar vara hur coola som helst och språkpoliser på samma gång, som vågar värna om det grammatiskt korrekta också, att allt inte bara handalr om ängsligt hippa fashionmuslimetter

Anna sa...

Go Karin!

Anonym sa...

ojojoj hårda ord i denna debatt... personligen stör jag mej inte på svordomar som väl eg bara bygger på vad som anses gott och inte i en kristen tro, men för mycket blir som allt annat, tråkigt... Så anser att det är upp till var och en vilka ord de vill använda. Själv är jag som bekant en järnspikare som undviker -isar så mycket det bara går. Letar dock ständigt nya ord. Som karin nyss sa, omväxling förnöjer.

Malin sa...

Anna, jag menade inget illa, alltid med glimten i ögat vet du väl - jag tycker också det är jätteroligt när du vågar komma med pekpinnen och ständigt fördöma mina favoritord (strumpisar var ett, kanske solisar var ett annat? minns inte riktigt).

Folkpartiet, hårklippning och fotriktiga skor var stereotypa attribut till samma känsla av präktighet som det lätt ger att klanka ner på svärord och "ungdomsslang". Inget av dem är det minsta fel, jag ville ju bara retas lite.

Jag tycker att svordomar kan krydda språket men det är klart det låter illa om det blir för mycket. Faktum kvarstår att det är bra att ha kraftuttryck som svider i käften för de tillfällena man verkligen behöver dem, sen är det upp till var och en vad de uttrycken är förstås. Om järnspikar kan uttrycka allt det behöver för dig räcker det så klart till.

Lekfullt syftade mer på strumpisar etc.

No hard feelings, eh?

Anna sa...

Åkaj, Malin - no hard feelings (eh, borde kanske insett att det var med glimten i ögat, men men...)