onsdag 3 februari 2010

drömjobb

jag är avundsjuk på margot wallström för att hon har fått ett jobb som jag verkligen, verkligen skulle vilja ha. jag vill också vara "FN:s särskilda representant för att bevaka kvinnors utsatta situation i krig och andra konflikter", hur coolt och bra och viktigt är inte det jobbet liksom? det är tydligen väldigt vanligt att använda våldtäkt och andra sexuella brott mot kvinnor som ett krigsmedel och jag hoppas att vallström lyckas förändra det. om inte så får väl jag göra det en dag i framtiden. för om det är något jag är säker på så är det att jag på något sätt vill jobba för kvinnors & barns rättigheter.

9 kommentarer:

Lina sa...

Coolio....fast jag tycker det låter som ett ganska hemskt och psykiskt jobbigt jobb. Men naturligtvis givande på sitt sätt.

Anonym sa...

Men ursäkta Annabanana, Margot Wallström kanske har en kompetens som ligger lite högre än att lägga ut vardagstrivialiteter på en blogg?
Gå in i politiken och jobba trettio år så kommer du kanske aningen närmare Wallström?

AnnaBanana sa...

men åh, och jag som tänkt söka jobb på FN genom att använda min blogg som cv! men eftersom den tydligen är trivial är det kanske bäst att jag kommer på ngt annat sätt. kanske genom att skaffa mig en juristutbildning med inriktining på mänskliga rättigheter, t ex.

S. sa...

Någon gång skulle det vara intressant ifall någon kunde förklara varför Margot Wallström är så kompetent, speciell och framgångsrik. Hennes jobb i EU var ju farsartat och hennes arbete i svenskt politik kan knappast ha varit helt klockren eftersom de flesta inte kan svara på vad hon åstadkom.

Iof så är EU en idiotisk och ineffektiv byråkrati så jag antar att dom behöver papperstigrar med grumlig demokratisyn.

Men hellre Anna i FN än Wallström, Anna har åtminstone empati och erfarenheter utanför den politiska sfären.

AnnaBanana sa...

hm, trodde du ville att jag skulle jobba för FN pga vår hemliga plan?:)

S. sa...

Hehe, Anna! du får ju inte prata om den ;)

AnnaBanana sa...

oops...

S. sa...

Kom ihåg att du gör det för ett ädelt syfte...

AnnaBanana sa...

mycket ädelt!