söndag 17 april 2011

Jag blir VANSINNIG!!!

Jag fullkomligt ÄLSKAR när (manliga) idioter ska uttala sig om abort. Författarna till artikeln tycker att man inte man kan se abort som ngt svartvitt utan det befinner sig i en moralisk gråzon. De tycker att vi ska ha det som i USA, där staterna inte är skyldiga att tillhandahålla möjlighet att göra abort men inte heller får stoppa det och att man ska betala för det själv. Jo men visst. I vissa delstater i USA finns det en enda abortklinik, vilket naturligtvis är alldeles för lite. Dessutom står det ofta massa dårar utanför och protesterar mot abort, vilket gör att kvinnorna känner sig rädda när de går dit. Är det så vi vill ha det här?

För mig är det enkelt - man har alltid rätt att bestämma över sin egen kropp. Punkt slut. Det ska vara lagstadgat och sjukhusen ska hjälpa till med abort. Det finns inga gråzoner - kvinnans rätt går ALLTID före det ofödda fostrets. Alltid, alltid, alltid.

Om det var männen som varit gravida, hade det då varit "fel" med abort? Skulle inte tro det. Knappast att någon man skulle acceptera att inte få bestämma själv över sin egen kropp. Men när det gäller att kontrollera kvinnor så är det tydligen en helt annan sak. Det är ju också så jävla typiskt att artikeln har skrivits av två män. HATAR när män ska uttala sig negativt om abortfrågan. Sist jag kollade var det bara kvinnor som kan bli gravida - alltså bör män inte uttala sig om det inte är för att stödja den fria aborten.

Stör mig också på att de använder liberala argument för att hävda att abort kan vara fel, jag trodde att liberalism handlade om självbestämmanderätt. Eller, förlåt, det kanske bara är manlig självbestämmanderätt?

6 kommentarer:

Lina sa...

Mest skrattretande av allt är att de ger sken av att vilja väga kvinnans rätt mot fostret, medan det de egetnligen gör är att väga vikten av kvinnans rätt gentemot samhällsresurser. Men hey! visst är en kvinnas otroligt utsatta läge, att kanske tvingas låna ut sin kropp i 9 månader och sen gå igenom (en faktiskt ganska riskfylld) förlossning för något honn inte ens vill, inte värt för samhället att punga ut med PENGAR för detta. Kvinnans rätt mot samhällsresurser är det de argumenterar om och jag tycker det är sorgligt att de försöker få det att låta som de diskuterar på ett annat "högre filosofiskt plan".

Och dessutom, vill jag bara säga att argumentet där de jämför med framtida generationers rätt i miljöfrågan är ju bara rent ut sagt löjlig! "Framtida generationers rätt" i miljöfrågan är en salespitch, inget annat.

AnnaBanana sa...

Håller med helt!

Nina sa...

Jag vill ändå se mig som en person - liksom alla ni andra jurizter - som gillar att analysera, argumentera, diskutera och är rätt öppen för att se saker och ting ur flera perspektiv. Men här finns det fanimig inte det: "Det finns inga gråzoner - kvinnans rätt går ALLTID före det ofödda fostrets" Hell yeah baby!

Vari skulle avvägningen ligga? Varför varför VARFÖR skydda nån som inte lever när man kan skydda någon som lever?

Den där miljöfrågegrejen är ett så dåligt argument att jag inte ens kommer på nåt att motargumnetera med. Det kanske är lika bra vi dödar någon miljon levande människor eller så, för säkerhets skull, så att jorden inte blir överbefolkad. för "framtida generationers skull" menar jag.

bra skrivet!

Nina sa...

hahaha! sjukt rolig kommentar från "tompa" på debatten:
"Vi borde ha 3 kategorier av forskare! Den sista kategorin bekostar all sin forskning själv för dom gör absolut ingen nytta i samhället"

hehe. sjukt bra argument på deras egen nivå känner jag.

maja sa...

Var bland det fjantigaste jag läst, så...otroligt dumt. Den måste vara skriven bara för att provocera, det är ju så tunt det de skriver. Suck.

Annika sa...

hahaha, vilket KANONINLÄGG, Anna!! Så jädra bra rutet! Jag tycker också män kan hålla sig ifrån den debatten, det är deras kroppar och liv det handlar om. Det är inte dem som ska bära och föda fram ett barn...så vem är dem att döma? Dessutom finns det ju kvinnor som blivit gravida när de våldtagits...kul o tvingas föda sin våldtäktsmans barn.......erhrm..not. Som sagt, idioter!