fredag 29 april 2011

Kvalborg

Idag är det kvalborg, alltså dagen innan valborg. Det är en festdag här i Lund (på andra ställen också kanske?) men jag relaxar hemma med godis och nya avsnitt av Gossip girl, 90210 och Glee istället. Tidigare idag har jag varit på en anställningsintervju vilket gick ganska bra tror jag. Var dock negativ över hur det var att jobba på McD och man ska tydligen aldrig uttala sig negativt om tidigare anställningar, har jag lärt mig. Tänkte inte alls på det utan babblade glatt på om slitigt och stressigt och äckligt det var att jobba där. Hoppas de har överseende med det...

Men dagens viktigaste är förstås det här, äntligen har Helena offentliggjort lilla Tjommen! Grattis grattis till Helena och hennes K. Synd bara att de bor i Stockholm så att jag inte kan träffa lilla bebben när den kommer.

Jag har så svårt att fatta att folk, kompisar dvs, växer upp och börjar jobba "på riktigt", gifter sig och får barn. Lever ett vuxenliv. Det känns främmande för mig, jag lever ju fortfarande det bekymmerslösa, fria studentlivet, i princip på samma sätt som jag gjort sen jag tog studenten 2003. Ett liv där det enda jag måste göra är att klara tentor. Jag kan ta sovmorgon hur ofta jag vill, äta lunch i tre timmar hur ofta jag vill, festa hur ofta jag vill och resa bort hur mycket jag vill. Jag har inte ansvar för någon annan eller något annat än mig själv. Tänk att flera av mina kompisar faktiskt lever liv där de har ansvar för andra människor (= barn) och för att sköta ett arbete - och tänk att jag också kommer göra det så småningom. Shit pommes frites!

Men dit är det ännu långt. Imorgon är det största festdagen på året och jag har förberett genom att köpa x antal öl, epilera benen och köpa snygga kläder. Nu ska jag bara måla naglarna och duscha så är jag redo för valborg. Untz untz untz!

2 kommentarer:

Sköna Helena sa...

Men åh, jag såg detta fina först nu! Jag som brukar läsa så noggrant. Sorry! Och tack, vad gullig du är :) Klart att du ska få träffa lilla Tjommen när den kikar ut - jag kommer ju kunna vara nere på Västkusten längre perioder då, som runt jul till exempel, och då får vi helt enkelt klämma in en såndär lattemorsa-barnvagnslunch! Stor kram

AnnaBanana sa...

Oh vad kul med barnvagnslunch! Bebis-gullande är ju något av det bästa som finns:)