onsdag 11 maj 2011

Egoboost - recension

Första numret av Blondinbellas tidning Egoboost kom förra veckan och jag var förstås tvungen att köpa ett ex. Här är min recension av blaskan och den stora frågan är: kommer jag ge Egoboost tummen upp eller tummen ner?

På plussidan:

+ snygg layout och snyggt typsnitt.
+ stort fokus på karriär och utbildning.
+ modesidorna verkade rätt oretuscherade, t ex så hade modellen håriga armar, vilket man aldrig ser i vanliga modereportage. Jag gillar't!
+ Hannapees krönika om att svaghet är det nya starka.

På minussidan:

- namnet...
- tidningen kändes ganska barnslig, bl a så fanns det ett test där man skulle se vilken pluggtyp man var. Självklart fanns det bara ett sätt att plugga som var det rätta.
- "Isabellas månad" - jag bryr mig inte ett skit om vilka möten, premiärer och föreläsningar som BB varit på. Jag köper inte tidningen för att få reda på vilket coolt liv hon lever, jag köper blaskan för att jag vill bli egoboostad.
- tipsen på hur man skulle skriva ett cv var felaktiga.
- fånigt med "10 kärleksbudord" och kärlekstest.
- förstår inte varför tidningen överhuvudtaget har med mode- och skönhetssidor. Det ger ju ingen egoboost. Hade varit skönt med nån tjejtidning som inte handlar om yta.
- sen så förstår jag inte varför tidningen bara riktar sig till tjejer? Killar kan väl också behöva en egoboost?
- SÅ HIMLA TÖNTIGT att det finns en sån där idiotisk "så här tänker killar"-sida som tydligen är obligatoriskt i tjejtidningar. Spyvarning!!!!! På vilket sätt skulle det egoboosta mig att få reda på att killar vill att tjejer ska "slappna av lite" eller att "det är inte coolt med tjejer som kan svepa en öl snabbare än oss och sen rapa"???
- den är väldigt käck och ytlig, sådär som alla tjejtidningar är, tyvärr. Hade varit kul med en tidning som för en gångs skull gick mer på djupet i olika ämnen. För mycket you go girl! och våga satsa! och fem tips på hur man stärker självkänslan! och för lite analyserande reportage.

Summa summarum - den enda jag tror den här tidningen egoboostar är Blondinbella själv. Tyvärr, Isabella & co, det blir tummen ner för Egoboost.

5 kommentarer:

Malin sa...

Dessutom... despite being en ganska egoboostad karriärkvinna vid det här laget, så tycker jag FORTFARANDE att det visst är lite coolt med tjejer som kan svepa en öl snabbare än killarna och sen rapa. Sorry men normutmanande glimten-i-ögat-beteende går aldrig helt ur modet.

AnnaBanana sa...

Eller hur! En tidning som Egoboost, med en mindre liberal chefredaktör, hade kunnat utmana normer men det gör den inte, tyvärr.

Nina sa...

najs recension, saklig och argumenterande, that's the way we jurizter like it! ;)
Kul också att man ska "slappna av lite" men samtidigt ha koll på att man inte dricker ölen snabbare än nån random kille bredvid (med dålig självkänsla) och inte råkar rapa i närheten av densamme....

maja sa...

Torrt...men den kanske bättras? Synd att den inte gav lite mer, sen tycker jag skönhetstips kan va bra, egoboosigt, men det beror på vilka tips det är förstås, finns ju mycket inom ordet skönhet...

Annika sa...

Har inte läst den men du beskrev den precis som jag föreställde att den skulle vara. Hennes bok verkar inte heller vara den vassaste kniven i lådan .......