lördag 16 juli 2011

En sommarpratare jag inte kommer lyssna på

Egentligen är det här för dumt för att kommenteras men jag gör det ändå för jag har en släng av kan-aldrig-hålla-tyst-när-jag-blir-provocerad-sjukan.

Ulf "Mansgrisen" Brunnberg vill alltså ha en tv-kanal enbart för män, utan program som handlar om inredning, recept eller samlevnad. Män är inte intresserade av sånt, enligt Ulf "Mansgrisen" Brunnberg; de vill bara kolla på sport, vetenskap och historia.

Rätta mig om jag har fel men så vitt jag vet har Martin Timell, Simon & Thomas (fast de är ju gay så de är kanske inte Riktiga Män enligt Ulf "Mansgrisen" Brunnberg?), Arga snickaren, Ernst, Roomservice-killarna, Bygglov-Willy m fl medverkat i inredningsprogram och alla dessa namn jag räknat upp är väl av det manliga könet?

Så vitt jag vet är även Per Morberg, Jamie Oliver, Gordon Ramsay m fl män och - hör och häpna! - kockar med matlagningsprogram i tv.

Jag kanske har fel, det kan vara Ulf "Mansgrisen" Brunnberg som har rätt - men är det så att män faktiskt har andra intressen än sport? Kan det verkligen vara så? Kan det till och med vara så att män kan finna det intressant med program som handlar om samlevnad (vilka program det nu skulle kunna vara)? Och - oh, vilken revolutionerande tanke! - kan kvinnor möjligen gilla sport, vetenskap och historia? Och tycka det är tråkigt med inredning och matlagning?

Eller så är det kanske så att alla män gillar samma saker och alla kvinnor gillar samma saker. Män är från Mars och kvinnor från Venus och aldrig kan dessa olika arter förstå varandra. Konstigt egentligen att heterosexualitet existerar när män och kvinnor är så fundamentalt olika. Underligt att män överhuvudtaget har relationer med andra människor eftersom de tydligen ogillar samlevnad.

Det som är allra mest störande med artikeln är de lama svar som tv-kanalspresscheferna ger. Varför är det ingen som säger rakt ut att Ulf "Mansgrisen" Brunnbergs idé är helt jävla dum i huvudet?

Och en stilla undran - var hittar han all denna "feminism vräks ut ständigt av diverse media"? Jag har inte märkt denna ström av feministiska tankar i de vanliga medierna, snarare tvärtom. Men så är jag ju kvinna så jag kanske inte förstår saker och ting lika bra som Ulf "Mansgrisen" Brunnberg.

8 kommentarer:

Annika sa...

hahahah, postade artikeln med irriterade frågeställning på FB. Han verkar inte klok i huvudet, jag tycker det är sjukt oattraktivt med män som resonerar på det där viset....avtändande rentav =P hahaha

Leonor sa...

Herregud, jag blir så trött!! Varför uttalar sig en människa på det här sättet?! Menar han allvar??
Jag tror inte att det går att vara såhär trångsynt och leva på 2010-talet, jag tror att han enbart gör det för att provocera och få uppmärksamhet. Jag har ju dessutom fram tills nu gillat Ulf Brunnberg...

Anonym sa...

Vad är problemet? Blir någon kränkt av en TV-kanal som visar fotboll, vetenskap, motorsport och dokumentärer om andra världskriget? Om många män nu gillar att titta på detta, förstår jag inte upprördheten. Eller är det bara det gamla genusspöket som krupit fram ur garderoben igen?

Lina sa...

Äsch jag tycker bara synd om stackarn. Jag tycker tv4 var bäst, som inte svarade. Det är ju bara för dumt för att svara på.
Och du anonyma ovan: nej det är inte tv-utbudet i sig som upprör, utan motiven bakom. Att Ulf tror att det är de enda programmen som riktiga manliga, skrev-kliande, öl-rapande, män vill titta på. Men som sagt, är det vad han tror att manlighet handlar om, så är det ju bara synd om honom.

AnnaBanana sa...

Leonor: jag tror faktiskt att det går att vara såhär trångsynt, tyvärr. Men är syftet att provocera och få uppmärksamhet så har han definitivt lyckats.

Anonym: jag blir inte kränkt, jag blir vansinnigt arg över att det finns människor som på allvar tror att kvinnor är från Venus och män är från Mars.

Evelina: tv4:s icke-svar var absolut det bästa. Men - vad är egentligen mest konstruktivt: att bemöta idioti eller ignorera den?

Annika sa...

Anonym: innan du börjar raljera "om genusspöken" så kanske du ska stå för vad du skriver. Så typiskt att du väljer att vara anonym. Vi andra undrar smått varifrån Ulf fått sin idé om att det han rabblar upp skulle vara maskulint och indirekt förlöjligar han de män som de facto har TV-program innehållande det han tycker är "feminism som vräks ut" Jag tycker Ulf borde skämmas.

AnnaBanana sa...

Annika: visst är det typiskt att folk som skriver tykna kommentarer alltid är anonyma? Så fegt och löjligt att inte våga stå för sina åsikter.

Och jag håller med om att Brunnberg borde skämmas.

elsa sa...

ÅH DEN DÄR JÄVLA IDIOTEN, bah orkar inte.

Gudrun borde få ge honom en omgång.