onsdag 28 september 2011

Skyl era ögon - HON HAR EN HÅRIG ARMHÅLA!!!


Tag betäckning, göm er, skydda ögonen - för här ser ni en KVINNA med HÅRIGA ARMHÅLOR!!! Herregud, det går ju inte för sig. Hon måste ju vara en rabiat feminist som hatar alla män och som inte tycker det är okej att ha klänning om man är tjej.

Seriöst, jag bli så himla trött på folk som jämt jämt jämt ska nedvärdera feminister med att "så har de ju orakade armhålor" precis som att man begått världens dödssynd. Vad är det som är så oerhört provocerande med en kvinna som inte rakar sig under armarna? Jag förstår verkligen inte. Det är ju bara lite hår? What's the big deal? Och varför är det ingen som ifrågasätter varför kvinnor "måste" raka sig under armarna men inte män?

Jag brukar raka mig under armarna på somrarna och på vintern om jag ska ha festa och ha linne på mig. I övrigt är jag en lat människa som låter pälsen växa fritt. Jag har alltså ganska ofta håriga armhålor men trots det hatar jag faktiskt inte män. Tänka sig vad märkligt.

Jag tror att det här med att säga till kvinnor att det är "fel" att inte raka sig är ett sätt för folk att förlöjliga och försöka hindra kvinnor som försöker ändra samhällets normer. Ett sätt att gör det lite svårare, lite jobbigare att få fram kvinnors rättigheter i samhället. För man kan ju inte ta en "hårunderarming" på allvar. Vem kan lyssna på en sån när allt man ser är håret under armarna?


2 kommentarer:

maja sa...

Yes, mkt fånigt. Personligen är jag pro ohåriga/lätt tufsiga armhålor på både kvinnor och män (det är det där med svetten som dinglar i hårtofsarna...). Men som du säger, en töntig anledning att förlöjliga kvinnor.

Anonym sa...

http://www.hannafriden.com/politik-samhalle/feminism-politik-samhalle/vad-ar-egentligen-genuspedagogik-och-varfor-ar-sa-manga-emot-det/