måndag 10 oktober 2011

Sånt jag funderar på, del femtioelva

Jag förstår verkligen hur vänsterpartiet och socialdemokraterna resonerade när de av principskäl hoppade av partiledardebatten igår. Jag är själv sån som tycker det är viktigt att ha principer och att följa dem och jag fattar att partiledarna inte ville stå på samma sida som Jimmie Åkesson. 

Men när konsekvensen av agerandet blir kontraproduktiv, dvs att Sverigedemokraterna får mer tid och utrymme till att framföra sin rastistiska politik, så undrar jag om V och S verkligen gjorde rätt här? Hade det inte varit smartare att låta principerna vila för en kväll och istället ta debatten och argumentera mot Åkesson för att visa hur fel hans åsikter är? Eller bör man alltid hålla på sina principer och lita på att man i och med det tillräckligt tydligt visar sin motvilja mot andras åsikter?

Hälsningar
Anna, redaktör för bloggföljetongen "Dagens dilemma"

6 kommentarer:

maja sa...

Jag tror att de gjorde fel. Det känns som att titta på medan någon slår/mobbar/mm utan att säga något. Att det kan få samma effekt, att tiga betyder att det/handlingen/orden är ok. Det blir ju väldigt dumt om bara de onda hörs...

Lina sa...

Jag tyckte att det var otroligt barnsligt av dem. Dessutom är antagligen de övriga partiernas ovilja att bemöta dem som gjort att de fick växa till sig i tystnad och ta sig in. De enda som vann på det där draget var sd. Man måste ju kunna tänka lite längre.

S. sa...

Det hela är löjligt. Om man är så livrädd för en part så att man inte kan stå bredvid varandra förtjänar man inte något ämbete. Dessutom kan man undra hur S. och V. gör i riksdagen där ledamöter sitter bredvid varandra utifrån geografisk fördelning och inte partibeteckning. Men visst, S. och V. får gärna bojkotta riksdagen också.

Xiao sa...

åh, jag trodde de hoppade av för at Juholt var i blåsväder... jaha ja, får börja läsa nyheterna bättre

AnnaBanana sa...

Maja, Lina: håller med.

S: det var ju inte så att s och v var livrädd för sd utan ville demonstrera sin motvilja. Men jag håller med om att det blir svårt för dem att dra gränsen för när de ska öppet visa sin motvilja ich när de inte gör det.

Annika sa...

Tycker som de flesta andra här, de borde tagit debatten. För mig är det sandlådenivå att ta avstånd på det viset, varför inte vara där och argumentera för sin sak istället? Fånigt.