lördag 3 mars 2012

Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra

Hallå hallå. Dålig uppdatering på bloggen den här veckan men vissa är ju lite busy-busy och har inte så mycket tid över för lilla bloggy.

Hur som helst, vi börjar med en outfitbild från i måndags:

Klänning & kofta: HM, skärp Gina Tricot, halsband Lindex. Klänningen är en ny favoritklänning, löv it.
Sen så kan ni om ni vill lyssna på yours truly här, jag medverkar i Radio AF, Lunds studentradio. Jag pratar om den ideella organisation jag är med i, ungefär 35 minuter in i klippet. MINA 15 MINUTES OF FAME!!! Ett steg på vägen till att förverkliga min masterplan - att bli Sveriges största feministikon.

Och så avslutar vi det hela med ett boktips: Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra av Lotta Snickare och Liza Marklund. Så himla fantastiskt BRA bok! Första delen av boken visar på hur och varför samhället är så ojämställt och andra halvan handlar om hur man kan hantera det och lyckas i arbetslivet. Typ en överlevnadsguide för kvinnor som är trötta på att bli diskriminerade och vill göra något åt det. Jag blev både förbannad och inspirerad när jag läste den. Det bästa var när författarna pratade om att feministiskt skolade kvinnor gör snabbare karriär. Yes - det lönar sig alltså att vara medveten. Quinnor, om ni vill veta varför samhället ser ut som det gör, hur det påverkar er som quinnor och vad ni kan göra åt det - läs den här boken!


2 kommentarer:

EMMAS! sa...

snygg blogg :)

Anna sa...

tack!:)