fredag 16 mars 2012

en liten skopa ångest & inspiration

Hm, det var visst ingen som ville prata om det kvinnliga könsorganet? Fegisar...

Hur som helst - jag läste precis detta inlägg av Annika Marklund, som varit - är? - sjuk i cancer men genomgått en lyckad operation (hurra, hurra!). Hon har fått ett wake-up call och börjat fundera över vad hon vill göra med sitt liv. Det fick mig att också börja fundera. Vad vill jag egentligen göra? Vad är viktigt för mig? Har jag satt upp massa spärrar och gränser för mig själv för vad jag "kan" och "får" göra? Så nu måste jag skriva ner lite vad som är viktigt för mig i livet :

  • Göra karriär, dvs få jobba med det jag brinner för, dvs kvinnors rättigheter.
  • Bli en expert på kvinnors rättigheter som blir inbjuden till diverse debatter och tv-soffor och skriver böcker och riviga texter i tidningar.
  • Bli en av Sveriges största feministikoner (typ som Gudrun Schyman).
  • Bli förbaskat bra på att argumentera och debattera. 
  • Gå med i/bilda diverse kvinnonätverk. 
På det mer personliga planet vill jag
  • Bli bättre på att säga ifrån när människor gör mig arg, ledsen eller besviken. 
  • Bilda familj. Dock utan att göra avkall på karriären. 
  • Resa!!!
  • Bli öppnare och visa mer vad jag tycker och känner, både positivt och negativt. 
Hehe, nu känner jag mig lite som Blondinbella? Men asch, enligt min bibel Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra är det viktigt att klargöra sina mål i livet för då är det större chans att man faktiskt uppnår dem. Så det så. 

1 kommentar:

maja sa...

Bra mål! Men med tanke på all stress du känner nu, väldigt mycket att ha som mål. En del saker kanske är bättre att låta de bli som de blir. Eller ja, jag menar att har du som mål att jobba med kvinnors rättigheter och bli bra på det kanske det andra ger sej efter hand, följer efter automatiskt liksom, om det behövs. Och gör det inte det, det kanske blir helt andra saker som följer efter, kan du vara nöjd ändå. Om det viktigaste är att jobba med kvinnors rättigheter då och inte i första hand att göra karriär. Vill ju inte att du ska bränna ut dej! Fattar nämligen själv inte hur man gör för att orka jobba heltid med ett jobb man gillar och som man ger av själv till OCH orka med resten av livet, familj, vänner, intressen, träning, måste, vila...Det går inte!? Eller hur gör man?