lördag 19 maj 2007

alltför mognande tunga för spröda himlar att bära





Hyser sedan länge en hatkärlek till ord som slutar med -is. Har tidigare fördömt strumpisar, ett ord jag själv flitigt använder med en blandning av illa dold förtjusning och avsky.

Andra -is ord jag både älskar och hatar:

mellis
klackis (klacksko)
spåris (spårvagn)
snackis

10 kommentarer:

kaffechoklad sa...

oulala, najs look på bloggen!

kaffechoklad sa...

gillar inte heller -is ord men ändå använder jag dem. De bara tränger sej in i meningar och står där stolt och lyser. Ond böjning.

Anna sa...

blev också rätt nöjd med layouten men ska fixa mer.

Malin sa...

vad är mellis?

och ja, najs look!

Helen sa...

kompis?

Anonym sa...

Hej lillsis! Hur är det med dig? Hur går det med tentapluggandet? Glöm inte att ta en paus och andas ibland....Det var längesen jag nätade(kan man säga så?! Surfade låter så töntigt) nu så det var mycket att läsa, skoj! Min mobil är tillfälligt(hoppas jag)sönder sen i fredags, snyft. Dessutom tappade jag mitt pass och mitt Visakort i lördags, fick visserligen tillbaka detta idag i ett brev från polisen men eftersom det nu är spärrat har jag ingen giltigt legitimation, inga kontanter,inget bankkort och ingen fungerande mobil. Livet är härligt..jajamän. Ha det gott, lillbitch! Kramar från S

Anna sa...

Malin: mellis = mellanmål.

Helena: kompis är ett trevligt ord i alla bemärkelser. Undrar om det är en -isform av kamrat?

Sars: låter jobbigt det där...

Anonym sa...

Kan nämna min syrras förkärlek för att lägga ändelsen -is på det mesta; ex. lammisar (alltså fårens barn). Själv kan jag nämna tråk-orden: kramis, bebis, och Gökis (alltså Orusts stolthet Göksäter). Sen bra ord: Godis, Loppis, Kondis (både det hurtiga och bullstället) men jag håller med mellis, det suger.

Anonym sa...

Hej A-systern!Kallar du mig för Sars nu..? Kallades inte fågelinfluensan för Sars? Käckt. Gillar dina rosa skor på bilden, snyggt. Sitter hos gammelsystern nu o äter lite. Kommer du till U-a snart förresten? Kram S

Anonym sa...

näe, anna nu fr det vara nog! uppdatera bloggen! Nu! jag har abstinens