söndag 28 februari 2010

angstdet finns egentligen inget sätt att helt få bort ångestkänslor, men man kan minska dem och göra ångesten mer hanterbar genom att

1) prata om den
2) gråta
3) träna.

idag har jag haft en del ångest, har sovit dåligt, oroat mig för mina jobb och huruvida jag har tagit på mig för mycket (ska jobba mer än heltid i mars, vilket kan bli too much känner jag redan nu, med tanke på att jag inte trivs så jättebra på något av dem) samt lite annat tjafs som spökar i huvudet. så för att försöka må lite bättre har jag gjort nr 3 på listan, jag trotsade vädret och sprang i regn och snöslask. fantastiskt skönt! älskar att ta ut mig fysiskt så att kroppen är helt slutkörd efteråt. ångesten är inte borta men är i alla fall lite mindre.

hatar att ha ångest för jag känner mig inte som mig själv. jag har inte lust med någonting, kan inte sova samtidigt som det enda jag vill är att sova, har ingen energi, allting blir jobbigt. plus att det inte är så kul att ha ont i huvudet och hjärtat (kan man få hjärtinfarkt när man är 25 förresten?) och att ständigt vara seg och trött pga sömnbrist. dessutom oroar jag mig för vad all denna ångest och stress kommer innebära för mig i framtiden, kommer jag få problem med hjärtat? depressioner? nåt annat skojigt?

nåväl. enough med ångest, nu ska jag äta godis och kolla på How I met your mother och försöka relaxa.

3 kommentarer:

Lina sa...

Ooohh ja! Jag har haft flera hjärtinfarkter redan ;)

Tycker du ska se till att göra nr 1 på listan där också!

Nina sa...

2:an är lite grann my area of expertise känner jag.

givetvis är jag också här om eller när du känner för att utöva nr 1!

stor kram!

kakan sa...

Tycker det var en väldigt bra sammanfattning om ångest-botemedel! Jag har också mycket ångest av ungefär samma anledningar som dig skulle jag tro (jobbånest, prestationsångest, ja allt det där vet du ju redan men ändå) och för att få bort ångesten tycker jag att det enda som hjälper är att man gör alla tre saker, men med början nedifrån...
Och nu skulle jag vilja avsluta den här kommentraren med att skriva något klokt men jag kommer int på nåt. Tjipp och hej! (säger vi istället)