lördag 15 maj 2010

movietajm igen

jag har fortfarande ett osocialt liv så här kommer lite fler "filmrecensioner".

alice i underlandet - kändes mest som ett enda stort "jaha". snygg, häftig men inte så mycket mer.

avatar - väldigt, väldigt amerikansk (ni vet, det gamla vanliga: en kille som ska rädda "mänskligheten", i det här fallet na'vierna, och slåss mot en bad guy; det är bombastiskt, dramatiskt, fina tal etc...) men ändå klart sevärd. jag menar, vem vill inte kolla på ett gäng blåa gängliga figurer som springer omkring i en skog och slåss? störde mig dock jättemycket på att man verkligen såg att filmen var datagjord.

up in the air - vilken deprimerande skitfilm! sämsta slutet ever! om man är som jag och mår dåligt över att det finns människor som är ensamma ska man absolut inte se den här bajsfilmen. usch och fy.

valentine's day - ännu en romkom. den här försöker vara ngn slags ny love actually och lyckas väl sådär men lite småmysig är den i alla fall.

5 kommentarer:

Lina sa...

TACK!!! Trodde jag var den enda i världen som tyckte att Up in the air var vansinnigt överskattad!! Skönt å höra att det finns likasinnade!

Nina sa...

great minds think alike

AnnaBanana sa...

lina: jag förstår inte vad poängen med filmen var, förutom att den ville säga att livet är meningslöst? en mkt upplyftande film...

nina: eller hur!!!

S. sa...

Alltså Avatar var stundtals något av det värsta jag sett i hela mitt liv...det är en typisk "Ryan-film" med sitt lättuggade poppkorntester om naturens ihopvävda andlighet, storkapitalets rovdrift på naturen som förklädds genom ett animerat mindfuck-filter av batik och turkos samt en del schyssta actionscener. Dessutom var jag inte ensam om att tycka att Na’vis ceremoni vid trädet typ såg ut som en tantrisk sexlek/ormgrop. Är det för mycket begärt att åtminstone slippa se interspecial erotica? Det räcker liksom med att man måste se Jakob Englund och Rolf Lassgård idka älskog med diverse b-skådisar i svenska filmer… Innan jag såg Avatar reagerade jag på att påven uttalat sig om filmen men Avatar var i sina stunder såå dålig att den förtjänar både en och två inkvisitioner.

Jag vet inte riktigt varför jag förmedlar min indignation på detta vis. Antar att Avatar i kombination med måndag och en lunchrast som går mot sitt slut väcker vissa sidor hos mig.

Må väl.

AnnaBanana sa...

sebbe: störde mig också väldigt mycket på det där kvasifilosofiska "tillbaka till naturen"-dravlet.