onsdag 26 maj 2010

shit pommes frites! fortsättningen

Jag var tvungen att mejla Magdalena Ribbing igår för att fråga om jag kunde ha klänningen på bröllop (för övrigt så otroligt typiskt mig, att bli helt besatt av någonting - i det här fallet en klänning - och bara kunna tänka på det. Drömde till och med om klänningen i natt...) och så här svarade hon:

Det står många dumheter och felaktigheter på nätets olika sajter, inte minst när det gäller bröllop och dess traditioner. Lång festklänning är enligt vedertagen stil inte rätt till Mörk kostym, alltså bör man inte ha en sådan till den klädkoden. Precis som bara axlar eller klänning med axelband inte heller är korrekt, den sortens modell börjar först vid Smoking, alltså steget över Mörk kostym. Om man vill vara korrekt, alltså!

Men den klänning du beskriver låter inte som en gängse "lång festklänning" utan som en mörk-kostymklänning med förlängd kjol. Då kan du säkert ha den!

Då verkar det ju som att jag kan ha den. Jag antar att hon menar att man inte kan ha typ balklänning men det är verkligen inte min klänning, den är ju rätt så enkel. Dock har den axelband men det struntar jag i, känns inte som att någon kommer bry sig om det.

3 kommentarer:

kakan sa...

fattar inte varför det inte är någon som kommenterar? Folk verkar inte inse storheten i det här...

AnnaBanana sa...

Nej de gör kanske inte det... dock rätt tidigt fortfarande, bloggläsandet har nog inte kommit igång än.

maja sa...

hehe