tisdag 25 maj 2010

shit pommes frites!

I sommar ska jag på två bröllop och i vinter ska jag eventuellt på ett tredje. Jag har inte haft någon lämplig klänning tidigare men idag hittade jag den här på Mango:


Oh så snygg! (Den är mycket finare irl än vad den är på bilden.)


Cool rygg! Och extremt fult gardinsnöreliknande skärp som jag inte tänkt använda.

Det finns dock två problem:
1) på det ena bröllopet är klädkoden mörk kostym (de andra två vet jag inte än vilken klädkod som gäller) och jag vet inte om man får ha långklänning då. Jag har googlat lite men alla säger olika så jag vet inte vad jag ska tro. Enligt min etikettguru Magdalena Ribbing "bör" man inte ha långklänning, men då är det ju alltså okej ibland? När i så fall?

2) klänningen kostade 1499 kr!!! Vilket gör den till det dyraste plagget jag någonsin köpt. Om jag inte kan ha på mig klänningen på bröllop känns det väldigt onödigt att ha den, för när ska jag använda den? Det är ju inte så att jag lever ett Gossip girl-liv direkt och går på fancy middagar, baler och galor stup i kvarten (eller någonsin).

Apropå Gossip girl - jag var lite inspirerad av den här klänningen när jag hittade min:Matthew Williamson-klänningen som Blair har på sig i ett avsnitt. Jag tycker den är extremt snygg. Egentligen påminner min klänning inte så mycket om den, men det är ändå lite likt. Åh åh åh jag hoppas verkligen jag kan ha klänningen på bröllopen för jag tycker redan väldigt mycket om den.

5 kommentarer:

Lina sa...

Guuuuuuu vad fin!! Och varför skulle man inte få ha långklänning på bröllop? Folk har ju banne mig långklänningar och balklänningar hej vilt på bröllop.

AnnaBanana sa...

enligt klädkoden "mörk kostym" så ska man tydligen inte ha det... skulle vara pinsamt om alla andra har korta klänningar o typ tittar snett på mig om jag har långklänning. har iaf frågat en av brudarna om det är ok med lång klänning. men du hade väl långklänning på din brors bröllop? vilken klädkod gällde där?

Leonor sa...

Åh, den var jättefin! Klart att du kan ha den. Om inte brudparet är väldigt petiga med ettiketsregler så är antaglien inte deras vänner de heller.

Lång eller kort klänning känns inte som en så stor grej nu för tiden, det beror väl mer på tyg och liknande hur dressad man länner sig.

Ps. Kul att gå på bröllop!! Vill jag med göra.

AnnaBanana sa...

Leonor: eller hur, det är ju så vanligt med långklänning nuförtiden och den är ju som sagt inte så fancy fancy. men jag avvaktar tills jag får svar från bruden...

och visst är det kul att gå på bröllop! jag har bara varit på två stycken hittills så i år ökar det plötsligt med minst 100 %. najs!

Nina sa...

åhhhhh, gud vad fin anna!!!