tisdag 15 juni 2010

breaking news!

Jag har linser för första gången någonsin! Hur coolt?Känns jättekonstigt. De skaver och jag ser lite oskarpt (inte helt lätt att sitta framför dattan och skriva det här inlägget) och jag vill bara ta på mig glasögonen hela tiden för det är ju liksom något som fattas. Men det är la en vanesak antar jag.

Är i vilket fall jättenöjd med att jag vågade skaffa linser (ska visserligen prova först i en vecka innan jag bestämmer mig för om jag vill ha dem men även om jag kommer fram till att linser inte är något för mig så har jag i alla fall testat), det tog många år för mig att ta det steget. Har haft en nästintill fobi för att peta mig i ögonen så linser har inte direkt varit aktuellt men nu har jag äntligen börjat komma över det. Nästa grej på min nu-ska-jag-banne-mig-utmana-mig-själv-lista är att ta hål i öronen. Jag är ju livrädd för sprutor och nålar och sånt och har fått för mig att det gör jätteont att ta hål i öronen. Men nu är det snart dags att komma över den fåniga och antagligen helt onödiga rädslan. Det är så snyggt med örhängen, jag vill också ha!

För övrigt - den här känslan efter att ha klarat av att göra något som kändes helt totalt omöjligt innan, den är nästan oslagbar. Jag tror banne mig att jag kan göra i princip vad som helst om jag bara verkligen bestämmer mig för att fixa det.

4 kommentarer:

Annika sa...

Alltså om du är rädd för nålar så tycker jag definitivt att du ska satsa på ett ta hål i öronen genom "pistol"håltagning. Det går på en sekund och det bara bränner lätt efteråt. Man blir liksom varm i örsnibben. Många gnäller på pistolhåltagning eftersom den metoden sägs "trasa sönder" örats vävnad,...men tro mig, det där händer inte!. Har tagit tio hål i öronen genom den metoden o aldrig råkat ut för sånt......sååå iväg med dig och ta hål i öronen! =)

Netza sa...

Själv har jag en liten bula på baksidan av mitt ena hål pga att det blev tryck åt det hållet och titt som tätt problem med infektioner och varande. Hål som togs med pistol för över 10 år sedan. Så riskerna som finns ska man inte bortse från när man ska ta hål och det finns säkrare sätt. Dck tror jag pistol kan orsaka mindre smärta än nål eftersom det mest bara känns som man klämmer sig lite.

maja sa...

så hur går det med linsanvändandet?

AnnaBanana sa...

Annika, Anette: hm, ni vekar ha helt olika erfarenheter av det här med pistolhåltagning. Jag ska fundera ett tag till på hur jag ska göra, kommer inte ta hål förrän till hösten ändå.

Maja: det går bra, tar dock ganska lång tid för mig att sätta in linserna fortfarande.