tisdag 20 juli 2010

semesterenkät

Och så kör vi en semesterlista, hittad på Marget Atladottirs blogg:

Vad packar du ner i årets semesterväska?
Sommarklänningar, shorts, linnen, flipflops, hatt, solglasögon, böcker, tidningar, solskyddfaktor, kamera.

Vart åker du allra helst på semester?
Västkusten såklart! Finns inget finare ställe i Sverige. Om jag skulle åka utomlands skulle jag gärna tågluffa i Europa, främst Östeuropa. Men egentligen spelar det ingen roll var jag är så länge man kan sola, bada och dricka piña colada.

Vad gör du på årets semester?
Har egentligen ingen semester (är ju student, duh) men min sommarkurs (vilken innebär att jag ska skriva en uppsats på 5000 ord till den 20:e augusti) gör att jag kan disponera tiden fritt resten av sommaren. Men hittills jag varit i Anders sommarstuga en vecka, nu är jag i Uddevalla, ska tillbaka till Lund på torsdag och hänga med kompisar och så (Sebbe kommer på besök, yay!). Det enda jag har inplanerat är logdans på Orust den 6:e augusti och bröllop på Marstrand den 14:e. Det lär väl mest bli häng i Skåne och litegrann på västkusten, tycker det är skönt att inte ha så mycket inplanerat. Hoppas på att det blir lite utflykter runt om i Skåne, till Österlen och så.

Årets semesteroutfit?
Jeansshorts och linne eller fin klänning. Till det flipflops eller sandaler och hatt.

Har du köpt bikini ännu?
Jag har köpt två; en svartvitrandig trekants och en mintgrön bandaumodell med volanger, båda från Kappahl. Vill ha en blå från Lindex också men det är kanske lite too much att köpa tre stycken samma sommar. Brukar vara rätt strikt annars med en per år, men i år fick jag bryta det eftersom de jag hade från tidigare år inte passade eller inte var bekväma.

Vad läser du för böcker i sommar?
Har precis avslutat Kafka på stranden av Haruki Marukami (jättebra, läs!) och har börjat på Isabel Allendes Odjurens stad (ok hittills). Lär väl bli lite deckare och chicklit också, det hör liksom till på sommaren.

Vad packar du ner i strandväskan?
Solisar, solskyddsfaktor, bok, 1,5-liters vattenflaska (dricker extremt mycket), smörgåsar. Har nyss köpt ett strandtennisset som jag tänkte börja släpa med mig också.

Vad laddar du iPoden med?
Har ingen iPod. Lyssnar sällan på musik på stranden.

Vad har du för knep för att känna dig fit på semestern?
Ja du, har nog inga knep. Tränar alltid mindre och äter/dricker alltid mer onyttigt på sommaren. Ska försöka skärpa till mig nästa vecka och börja gå ut och springa/stavgånga då (pallar ej den här veckan, för många sociala aktiviteter som stör).

Vilken tid på dagen får man börja dricka på semestern egentligen?
Vid lunch.

Hur länge sover du på morgnarna?
Runt nio-tio.

Beskriv en vanlig semesterdag:
Vet inte om jg har någon typisk semesterdag men om jag får välja skulle jag vilja att den ser ut så här: vaknar vid tio, äter lång god frukost utomhus på altanen (i min imaginära sommarstuga). Hänger på stranden med kompisar, kommer hem på eftermiddagen o realxar lite innan det är dags att grilla/sitta på uteservering/picknicka och spela kubb/göra annan trevlig sommarkvällsaktivitet. Alternativt göra mysiga utflykter med båt, vilket jag förstås har tillsammans med den imaginära sommarstugan (som för övrigt gärna får ligga nära havet någonstans på västkusten eller i Skåne).

Lyssnat på någon sommarpratare?
Nja, lyssnade en liten stund på Christer Sjögren i lördags. Det var sådär.

Hur många ggr har du badat?
Många!

Vad är din åsikt om Littoringate?
Jag tror han har köpt sex, varför skulle han annars avgå? Och varför stämmer han inte Aftonbladet för förtal om han inte gjort det?

Vad gör du om det regnar hela dagen och kvällen?
Förbannar vädret och läser, ser på film eller sitter framför dattan.

Vem är din semesterstilikon?
Kenza.

Är det bara kul med semester eller kan det vara jobbigt också?
Mest kul, men ibland tycker jag det finns en viss press att man ska göra, se och uppleva så himla mycket hela tiden. Det räcker inte att bara vara på en plats och göra typ ingenting, man ska helst resa runt och flänga och göra massa grejer och hitta på saker precis hela tiden.

Vilka tillbringar du din semester med?
Främst Anders och mina vänner.Inga kommentarer: