fredag 10 september 2010

sova bör man annars dör man

Ni kanske inte minns det men för ett tag sen så hånade jag Anders för att han köpt en pannlampa. Jag tyckte den var en aning töntig. Nu har jag dock omvärderat den för jag har insett att det är en übersmart grej att ha när man bor två personer på 22 kvadratmeter och den ena av dessa två personer (= jag) har problem med att sova. Jag har jättesvårt att somna nuförtiden (eller ja, ett ganska bra tag om jag ska vara ärlig) och då är det görbra att jag kan ha pannlampan och slipper tända en vanlig lampa så att Anders vaknar. Det är ju en sån där klassisk grej man ska göra om man inte kan sova; gå upp ur sängen och göra något annat än försöka somna och då är det bra att kunna ha någon slags ljuskälla. I natt lade jag patiens och spelade solitär, det funkade väl sådär mot sömnlösheten. Men det var i alla fall bättre än att ligga i sängen och vrida och vända på mig och inte kunna tänka på något annat än att jag inte kunde somna.

Nu undrar ni kanske varför jag inte kan sova. Tja, den som ändå visste det... jag är stressad, egentligen har jag ingen anledning att vara det men är det i alla fall (sån är jag, kul filur eller hur). Jag är stressad över skolan, har känt mig rätt clueless och dum den här veckan och har insett att jag måste börja plugga mer och vara bättre förberedd när vi har övningar och workshops och sånt. Jag är orolig för en kompis som har det jobbigt och jag oroar mig för min ekonomi och det faktum att jag inte har något extrajobb än (fast jag behöver verkligen inte oroa mig egentligen för jag måste faktiskt inte ha ett extrajobb just nu). Sökte dock ett jobb idag och nu är jag stressad över att jag kanske inte får det för jag vill jättejättegärna ha det.

Jag är expert på att oroa mig för saker och stressa upp mig för minsta lilla och så fort jag är lite lite stressad kan jag inte sova, inte utan sömntablett. Så är det. Tips på hur man lär sig sova mottages tacksamt.

1 kommentar:

maja sa...

ja du, svårt...vår danska tantsläkting har fått någotrlunda bukt med sina sömnproblem genom att inte titta på tv typ de två sista tmmarna innan det är dags för läggning och i stort sett inte göra ngt annat heller, mesta bara ta det lugnt, borsta tänderna långsamt, kanske läsa lite, men absolut så lite som möjligt och inga rörliga bilder. sen har hon också ett block vid sängen där hon kan skriva upp saker om hon kommer på ngt hon skulle behöva göra nästa dag, så slipper hon tänka på det.

Själv brukar jag försöka vara riktigt trött, men det antar jag att du varit ett tag nu...