torsdag 30 september 2010

tycker synd om mig själv... del två

I tisdags träffade jag en sjuksköterska som trodde att den spruckna huden utanför mungiporna var en svampinfektion (mysigt) och ur den har det bildats en bakterieinfektion, vilket alltså är de röda prickarna. Torrheten runt ögonen trodde hon var eksem men hon kunde inte skriva ut någon medicin på recept för det så jag har fått en tid hos en läkare på måndag. Läkaren ska även kolla om de salvor jag använder mot svamp/bakterieinfektionen har hjälpt.

För att förhindra att göra problemen värre så måste jag tvätta ansiktet ofta och undvika att pilla där med händerna (lättare sagt än gjort, jag vill röra där hela tiden) samt byta örngott och handduk varje dag. Jag har inte så många handdukar och örngott och palla att tvätta hela tiden, himla jobbigt.

Jag har aldrig haft någon svampinfektion förut, det känns lite äckligt. Jag menar, vem vill ha svamp i fejset? Uäh. Men det känns i alla fall bra att veta vad det är och jag hoppas verkligen att salvorna jag köpt hjälper. Är änna lite trött på att det svider, kliar och gör ont och på att jag inte kan öppna munnen ordentligt och så är det inte så snyggt heller (utseende är ju allt).

Inga kommentarer: