söndag 9 januari 2011

Dag 8 - Mina dåliga sidor

Jag är konflikträdd, så rädd att jag brukar börja gråta om någon är arg på mig. Hatar att veta att jag gjort någon ledsen, arg eller besviken på mig. Att jag inte levt upp till mina krav på mig själv.

Jag har alldeles för kort stubin och blir jättelätt irriterad och får vredesutbrott jag inte kan kontrollera.

Jag stör mig oerhört lätt på andra människor av alla möjliga anledningar. Jag har också en tendens att vara dömande och nedlåtande mot andra (och mig själv).

Jag ger inte ofta komplimanger och jag själv har svårt att ta emot dem.

Jag stressar upp mig för småsaker.

Jag har för stort kontrollbehov.

Jag är osäker på mig själv, vilket leder till att jag har ganska lätt för att bli svartsjuk och avundsjuk, vilket i sin tur gör att jag har en tendens att bli missunsam och bitter.

4 kommentarer:

Leonor sa...

Jag tycker det är en intressant kombination att vara både konflikträdd och ha alldeles för kort stubin. Jag är också väldigt konflikträdd, hatar när något blir arg eller besviken på mig. Det innebär också att jag inte riktigt vågar bli arg på andra eftersom de troligtvis kommer bli arga på mig tillbaka. I längden har detta gjort att jag helt enkelt aldrig blir arg, varken på människor eller på saker som innerst inne egentligen gör mig upprörd.

AnnaBanana sa...

Jag har väldigt lätt för att bli arg men svårt för att visa det. Håller alltså ilskan inom mig för det mesta vilket nog inte är så bra.

Känns för övrigt som att de allra flesta är konflikträdda, väldigt få av de jag känner är inte det.

kakan sa...

jag besitter också kombon konflikträdd och kort stubin. det leder till att jag inte alltför sällan kan hamna i gräl innan jag hinner reagera, men så fort jag inser det försöker jag dra mig ur grälet fort som attan. vilket är ganska komplicerat...

AnnaBanana sa...

karin: tycker det är intressant att du beskriver dig som konflikträdd för du är en av de få jag känner som jag tycker inte är konflikträdda.