söndag 16 oktober 2011

F-ing Alliansen, del två

Jag fortsätter att spy lite galla över regeringens bristande jämställdhetstänkande. Alltså, HUR har Nyamko Sabuni kunnat bli jämställdhetsminister? Hon kallar sig inte feminist, vill införa slöjförbud och obligatoriska gynekologiska kontroller för flickor och hon ställer upp på att vara med i en sexistisk kalender och bli fotad av "flickfotografen" Bingo Rimér.

Men jag borde väl inte tycka det är konstigt - det visar ju tydligt att regeringen väljer att inte lägga sitt fokus, dvs på att öka jämställdheten mellan män och kvinnor, helt i linje med vad jag skrev i föregående inlägg. Jag tycker det är pinsamt att de ändå låtsas bry sig genom att välja någon med Sabunis åsikter till sk "jämställdhetsminister". Visst, ha henne som minister men kalla det inte "jämställdhetsminister" för Sabuni har ingen aning om vad jämställdhet innebär.

(FYI - jag kommer enbart svara på kommentarer med sakliga argument skriva i en hövlig ton. Jag börjar bli lite trött på att bli påhoppad av otrevliga människor varje gång jag skrivet något om feminism/genus/jämställdhet.)

4 kommentarer:

maja sa...

Är gynekolgiska kontroller dåligt? Eller är det något mer bakom förslaget?

Anonym sa...

Nu såg jag! Det var pga könsstympning...

AnnaBanana sa...

Maja: det är dåligt när det ät påtvingat - det är ett kränkande ingrepp på en flickas kropp. Dessutom är det helt fel sätt att gå om man vill stoppa könsstympning - det är förövarna man ska arbeta mot, inte offren.

The world according to Elsa sa...

Alltså... N.S. är ju uppenbarligen någon slags harmlös marionett-docka som är bekväm i en regering där jämställdhet är sekundärt och feminism ett fult ord.