söndag 5 februari 2012

Dagens kvinnohat 120205

Medelålders man tafsar på ung tjej. Detta skedde i melodifestivalen igår, när Thorsten Flinck tog programledaren Ana Gina på rumpan. Imorse kommenterades händelsen - ursäkta, det sexuella ofredandet/övergreppet/trakasserierna - i Nyhetsmorgon. Två män kommenterade det hela med att "det är ju väldigt kramigt i melodifestivalen" och "en liten hand på baken är väl inte hela världen".....................................................................

Alltså URSÄKTA???? Är ni helt dumma i huvudet eller??? Sluta negligera mäns tro att de har rätt att göra vad de vill med kvinnors kroppar! Man ska aldrig någonsin behöva ta att någon annan tar sig friheter med ens kropp. Så himla typiskt att sånt här slätas över; men lilla gumman, det var väl inte så farligt, nu överdriver du väl ändå lite, man vet ju hur pojkar är............ Inte konstigt att sexualbrott är så marginaliserade i vårt samhälle.

5 kommentarer:

Sköna Helena sa...

Word!!!

maja sa...

Såg inte händelsen, men gaah, hata sådant.

Anonym sa...

I det allmänna medvetandet är det okej med våldtäkt så länge det är en kvinna som våldtar en man.

http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/RapeIsOkWhenItIsFemaleOnMale

Xiao sa...

fast den stora diskussionen var väl att i sexuella trakasserier så ska den som blir trakasserad känna sig krängt. Det verkade ju inte som om Gina blev det.
Fast det är klart att det går att diskutera huruvida hon blev det.

Anna sa...

Xiao: för mig är det irrelevant huruvida Gina kände sig kränkt eller inte. Det frågan handlar om är män som tror att de har rätt att ta på kvinnors kroppar utan tillåtelse.