onsdag 17 februari 2010

nackdelen med att ta studieuppehåll





är att man måste börja betala tillbaka av lånen, blä... visserligen behöver jag bara betala den första avbetalningen, i maj för sen börjar jag ju plugga igen till hösten (och ska ta ännu mera lån, yay!) men 2579:- är ändå ganska mycket pengar, i alla fall för mig. buhu!

förresten - varför skriver alltid csn ut alla mellannamn på sina brev? det är rätt trevligt tycker jag, det är inte så ofta jag får se alla mina fyra namn i skrift.

9 kommentarer:

Nina sa...

Men har man inte typ ett halvår på sig innan man måste börja betala tillbaka???

Nina sa...

"När börjar du betala?
Du börjar betala tillbaka lånet tidigast sex månader efter det att du senast hade studiemedel. Om du har studiemedel under en vårtermin, börjar du betala tillbaka i januari redan året efter. Har du däremot studiemedel under en hösttermin, dröjer det ytterligare ett år innan du börjar betala."

http://www.csn.se/hogskola/betala-tillbaka


Hoppas verkligen på detta för min egen del....!

Anna sa...

det blir ju typ ett halvår, fick sista studiemedlet i slutet av december och ska börja betala tillbaka sista maj.

Nina sa...

fast i citatet står det ju att det blir ett helt år om man har sista studiemedlet under en HT?

Anna sa...

då står det fel. jag har ringt och kollat.

Nina sa...

usch då. tyyypiskt!! :(

Anna sa...

fett irriterande!

Lina sa...

2579 :-!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Herregud! Skämtar du med mig!!? Det är ju asmycket pengar!! Är det alltså vad man har att vänta när man kommer ut i arbetslivet!? Kul...not

Anna sa...

då får man nog betala ännu mer, för de räknar väl ut hur mycket man ska betala efter vilken inkomst man har? jag gissar på att jag betalar minsta beloppet...