tisdag 30 augusti 2011

Vad gör vi? Nu kör vi!

Alltså varför är det så svårt att komma igång och träna när det faktiskt är himla skönt att röra på sig? Varje gång jag börjar träna igen efter en tids uppehåll (som idag t ex) så fattar jag aldrig varför jag slutade träna regelbundet. Jag tycker ju om att träna och jag vet att jag mår bra av det. Ändå drar jag mig för det, kommer med massa dåliga ursäkter och ligger i soffan och kollar på Lost istället. Skärpning Anna! Jag kanske borde träningsblogga här för att se om det hjälper mig att hålla igång träningen? Kan börja med idag: jag körde Zumba flat abs, en av mina favoritträningsvideor. Den är 17 minuter lång och lagom intensiv. Jag gillar att den är kort för då tröttnar man inte men man får ändå upp flåset. Efter det körde jag kanske 12-15 minuter styrketräning; armhävningar, ryggövningar, situps, bäckenövningar (eller vad det nu heter, ni vet övningar där man ligger på rygg och lyfter på rumpan?) och övningar för biceps och triceps. Himla skönt och lagom jobbigt. Jag känner redan hur träningsvärken börjar komma, gött. Träningsvärk är den bästa formen av smärta. För övrigt är mitt bästa tips för att komma igång med träning att köra korta pass, typ 25-30 min. Jag har oerhört mycket lättare för att träna om jag vet att jag inte behöver lägga en timme på det. En timme för att träna är för lång tid för mig, en halvtimme räcker gott och väl. Tränar jag mer lågintensivt, typ powerwalk, kanske jag kör cirka 45 minuter.

Nästa gång jag ska träna är på fredag har jag tänkt. Antingen ska jag powerwalka/jogga (om det inte regnar) och göra lite styrkeövningar eller köra yoga. Eller ta ett pass Zumba sculpt and tone, som kombinerar konditionsträning med styrka. Hm. Får se vad jag känner för på fredag helt enkelt.

3 kommentarer:

Fröken Bella sa...

Jag är precis likadan. Mår verkligen dåligt om jag inte får träna. Men har jag inte varit på gymmet på mer än tre dagar så är det så jäkla svårt att gå tillbaka. Varför? Ja, så nu kör vi!

Xiao sa...

Pepp! Jag ska också börja träna! Det där Zumbapasset, kan man köra det tillsammans?

Mmmm träningsvärk, verkligen så himla skön smärta!

AnnaBanana sa...

Bella: ja det gör vi! Träningsblogg ftw

Xiao: ja det kan man om det finns tillräckligt mycket space. Skulle kunna funka i mitt v-rum.